Новини

Чому гроші на тепломережі в Чернівцях віддали на погашення боргів за розподіл газу: відповідь міськради

Понад 20 млн грн, які у Чернівцях передбачались на заміну теплових мереж, не змогли б бути витрачені у цьому році за своїм цільовим призначенням. Тому їх спрямували на погашення заборгованості “Чернівцітеплокомуненерго” за розподіл газу.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці департаменту інфраструктури та благоустрою, пише molbuk.ua

У дописі йдеться, що у рамках міжнародного проєкту “Реконструкція та заміна теплових мереж”‎, що фінансується ЄБРР, передбачається заміна 4388 погонних метрів труб різного діаметру в Чернівцях.

“Загальна сума фінансування — 2 180 581 євро. На жаль, виконання даного проєкту з 2015 року було фактично заморожено. Однією із причин була, наприклад, банальна відмова депутатів ЧМР ратифікувати угоди з ЄБРР”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні підрядник, який виграв євротендер, замінив 2870 метрів труб.

“Залишається ще 1320 метрів. ЄБРР спільно з Чернівцітеплокомуненерго та підрядником було прийнято рішення про продовження робіт у 2022-му році”, – зазначається у дописі.

“Кошти в сумі 20,2 млн грн, що передбачались на заміну мереж (співфінансування міської ради даного проєкту), до опалювального сезону фізично використані б не були. Тому було прийнято рішення про перерозподіл даної суми на погашення боргів за розподіл газу. В бюджеті 2022-го року сума на співфінансування для завершення робіт закладена обов’язково буде”, – повідомляється у дописі.

Раніше повідомлялося, що виконком Чернівецької міської ради ухавлив рішення про надання дозволу комунальному підприємству “Чернівцітеплокомуненерго” спрямувати понад 20,2 млн грн на погашення боргів за розподіл газу. Ці кошти передбачалися на співфінансування проєкту з модернізації системи теплопостачання.

Борги теплоковиків за розподіл газу: що відомо

Раніше повідомлялося, що заборгованість “Чернівцітеплокомуненерго” перед “Чернівцігазом” за розподіл газу зросла до 41 мільйона гривень.

Керівник “Чернівцітеплокомуненерго” повідомив, що не бачить причин для зриву опалювального сезону в Чернівцях.

Він очікує, що борги за розподіл газу будуть погашені за рахунок дотацій з міськради.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.