Новини

Вчені назвали регіони України, де ситуація з коронавірусом загрозлива: Буковина у списку

У Чернівецькій області кількість нових випадків може зрости від 272 до 370 на добу. Загалом у Національній академії наук України прогнозують до 5208 нових випадків COVID-19 на день протягом 22-28 вересня.

Про це йдеться в Прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 15-28 вересня, оприлюдненому на сайті НАНУ.

Ситуація на заході України називають загрозливою. Високою є захворюваність у Чернівецькій області, а високі темпи зростання спостерігаються у Львівській, Волинській, Тернопільській та інших областях.

“Темпи поширення епідемії в Україні суттєво прискорилися за останні два тижні. Період подвоєння кількості нових виявлень зменшився до двох тижнів. Репродуктивне число, усереднене за тиждень, дорівнює 1,37 та має тенденцію до збільшення. Основні епідемічні параметри (кількість нових виявлень, смертей та госпіталізацій), які ще два тижні тому були подібними до минулорічних, продемонстрували випереджальне зростання”, – ідеться у прогнозі.

Науковці інформують, що “середня кількість нових виявлень в Україні збільшилася до 2950 осіб на день (за два тижні – вдвічі), середня кількість летальних випадків дорівнює 58 смертей на день у середньому за останній тиждень (за два тижні збільшення на 41%). Згідно з прогнозними обчисленнями (в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень), середня кількість нових випадків дорівнюватиме 3638 протягом тижня 15-21 вересня та 5208 – протягом тижня 22-28 вересня”.

Як ідеться у прогнозі, “спостережувана летальність дещо знизилась і перебувала у діапазоні від 2,5% до 3%. Її подальше зниження можна очікувати на основі даних про вікову структуру хворих”.

“На тлі початку навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10% (за попередніми даними). Той факт, що захворюваність різко зросла одночасно з початком навчального року та зростанням захворюваності серед дітей, свідчить на користь гіпотези про суттєвий вплив відкритих шкіл на епідемічний процес в українських умовах”, – зазначають вчені.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.