Новини

Укомплектовуємо власну аптечку: який знеболювальний засіб додати?*

А у ви маєте власну аптечку? Як правило, кожна свідома людина відповідально ставиться до свого здоров’я і ретельно підбирає медикаменти. Звісно, щодня приймати ліки не потрібно, але в шухляді завжди треба мати таблетки чи краплі для екстрених випадків. Найкраще завжди мати під рукою універсальні препарати, які виконують одразу декілька функцій – знімають біль, знижують температуру та призупиняють вірусні процеси. Часто фармацевти рекомендують нестероїдні протизапальні медикаменти, зокрема Нурофен. Детальніше про особливості застосування препарату та його переваги – у матеріалі.

“Нурофен”: коли приймати

Якщо ви шукаєте універсальний препарат, який можна приймати і дорослим, і малим, тоді “Нурофен” обов’язково повинен бути у вашій аптечці. Це і справді одні із небагатьох ліків, які показані кожній віковій групи. Безперечно, дозування повинно бути різним. Навіть вагітним жінкам при підвищенні температури лікарі рекомендують пропити курс “Нурофену” для дітей. Однак самостійно це робити категорично заборонено, адже, зважаючи на індивідуальні особливості організму, реакція на ліки може бути агресивною.

При яких симптомах можна приймати “Нурофен”:

Головний/зубний біль

Висока температура

Ломота в тілі

Слабкість

Менструальний біль

Запальні процеси в організмі

Артрит/біль в спині та м’язах

Лихоманка/жар

Біль через незначні травми

Кам’яна хвороба нирок.

Особливість “Нурофену” в тому, що він суттєво зменшує вироблення гормоноподібних речовин, чим усуває запальні процеси в організмі, притуплює біль у вогнищі захворювання, ліквідовує жар. Також цей препарат нормалізує роботу цілої імунної системи, блокуючи віруси, а також загартовує опірність організму до подразників.

Що потрібно знати, перш ніж розпочати прийом “Нурофену”

Щоб ліки дали позитивний результат, насамперед потрібно проконсультуватися із лікарем. Так ви мінімізуєте ризики виникнення алергічних реакцій, шокових станів та передозування. Щоб “Нурофен” не нашкодив серцево-судинній та сечовидільній системах, шлунково-кишковому тракту варто ретельно ознайомитися з його інструкцією та особливостями застосування.

Так, цей препарат вкрай обережно та лише за рекомендацією лікаря застосовувати при:

1. Хворобах серця
2. Цукровому діабеті
3. Інфарктові чи інсультові в анамнезі
4. Виразці шлунка або кровотечі в кишково-шлунковому тракті в анамнезі
5. Астмі
6. Захворюваннях печінки та нирок
7. Синдромові Марфана, синдромові Шегрена або системному червоному вовчаку

Крім того, до початку прийому “Нурофену” слід ознайомитися із можливими побічними реакціями та постаратися виключити фактори, які можуть їх викликати. Звичайно, необхідно відмовитися на час лікування від вживання алкоголю. Також бажано одночасно не приймати “Нурофен” із аспірином та антидепресантами.

Головне правило, яке повинен запам’ятати кожен – не приписувати собі ліків самостійно. Лише завдяки кваліфікованому підходу спеціалістів можна підібрати максимально ефективні та абсолютно безпечні для життя і здоров’я препарати. Не варто займатися самолікуванням, якщо у вас немає спеціальної медичної освіти.

Звісно, краще взагалі не хворіти та не приймати жодні ліки. Але, мабуть, знати, чим допомогти собі чи своїм близьким у екстрених ситуаціях, таки необхідно. Обирайте лише якісні та перевірені медикаменти, адже на здоров’ї економити не можна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.