Новини

Шкільні класи «першачків» у Чернівцях не обладнані новими партами «НУШ»: стало відомо, чому

Шкільні класи в Чернівцях, де навчаються учні перших класів, не обладнані новими партами, які передбачені “Новою українською школою” через затримку з проведенням тендеру.

Про це в ефірі телеканалу ТВА повідомила начальниця управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук, пише molbuk.ua

Вона сказала, що ці парти мають придбати за гроші державної субвенції за співфінансування із міського бюджету. Очікується, що ці парти з’являться у школах міста до завершення першого семестру.

“Ми розраховуємо кількість “першачків”, кількість перших класів і оголошуємо закупівлю. Але в даному випадку це дуже велика закупівля, оскільки є певний еквівалент у тисячах євро. Якщо закупівля понад 122 тисяч євро у гривневому еквіваленті, в такому випадку оголошуються міжнародні торги. В цьому випадку ми говоримо саме про міжнародні торги, які значно довший період часу будуть тривати. Аукціон оголошений аж на 30 вересня. Зараз постачальники, які хочуть взяти участь в аукціоні, подають заявки, а 30-го відбудеться аукціон. Відповідно, до кінця цього семестру мають бути поставлені ці парти”, – сказала І. Ткачук.

На запитання ведучої, чому не було можливості провести тендерні процедури до початку навчального року, посадовиця відповіла:

“Як субвенція доходить до нас. Ми повинні отримати субвенцію, ми повинні потім отримати співфінансування в розрахунку до субвенції, яку ми отримуємо з державного бюджету, і тільки потім ми сформуємо технічні особливості закупівлі й оголошуємо саму закупівлю”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.