Новини

На Буковині чоловіку пересадили суглоб з 3D-принтера: таку операцію зробили вперше

На Буковині вперше імплантували суглоб, виготовлений на 3D принтері.

Про це повідомляє Чернівецька обласна клінічна лікарня.

У відділенні ортопедії та травматології обласної лікарні вперше виконали оперативне втручання із застосуванням 3D-моделювання.

При виконанні ендопротезування кульшового суглоба хворому було застосовано методику 3D-моделювання з виготовленням пластикового прототипу кістки пацієнта.

Як розповідає начальник підрозділу ортопедії та травматології ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня” Валентин Василов, цю сучасну методику він запозичив під час численних поїздок за кордон.

“Підготовка до подібної операції може тривати декілька місяців. Спочатку хворому провели комп’ютерну томографію ураженої ділянки, за результатами якої у лабораторії 3D друку ТОВ Ендоклас було створено 3D-модель тазу та стегнової кістки пацієнта. Потім на створеному персоніфікованому макеті було проведено симуляційну операцію – з індивідуальним підбором як за розміром, так і щодо розташування необхідних фіксаторів, що згодом допомогло провести успішно складне оперативне втручання”, – сказав Валентин Василов.

Операція робили пацієнтові з іншої області. Вона пройшла вдало. Наразі чоловік продовжує реабілітацію, щоб повернутися до повноцінного життя.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.