Новини

«Дуже підступний»: медик попередила про небезпеку й ускладнення штаму «Дельта» у дітей

Новий штам коронавірусу “Дельта” може викликати у дітей мультисистемний запальний синдром, який дуже небезпечний.

Про це “Фактам” розповіла київська педіатриня, керівниця мережі дитячих клінік Ганна Горбань.

Вона зазначила, що зазвичай у дітей коронавірус протікає легше, ніж у дорослих, але за 2-3 тижні може наступити рідкісний симптом.

“Він дуже підступний, перший пацієнт вразив мене нестиковкою всіх симптомів. Складність була в тому, що батьки не знали про перенесений сином COVID-19. Коли виявили позитивні антитіла, мама сказала, що два-три тижні тому у дитини на кілька годин піднялася температура. Але йому не давали ніяких ліків, просто рясно поїли водою. Вранці температура була в нормі, і хлопчик пішов до школи. У цієї дитини “посипалося” все: постраждали нирки, судини, траплялися панічні атаки. Сильно запалився кишечник, нічим не знімався біль в животі. Стрибав тиск”, – сказала вона.

Лікарка розповіла і про інші ускладнення коронавірусу у дітей.

“Також за два-три тижні можуть виникати і бактеріальні запалення, аж до сепсисів. Про цю форму ускладнення, на жаль, мало говорять. Дівчинка-підліток, моя пацієнтка, перехворіла COVID-19 легко, а через два тижні виникла ангіна, яка спровокувала септичний стан. Після трьох днів антибіотикотерапії дитина знепритомніла і в такому стані потрапила до нас. У дівчинки виявився сепсис, і ми лікували її понад два тижні”, – повідомила Горбань.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.