Новини

Українців шокував список потреб на дитсадок: зажадали навіть тюлі з карнизами

У Черкасах у дитсадку батьків шокували списками того, що необхідно придбати для дітей. У список включили навіть швабри, карнизи й тюль.

Про список в соцмережі написала родичка одного із вихованців 69-го дитсадка Анастасія Підгорна.

Так, інцидент стався у дитсадку №69.

За словами жінки, вона давно не отримувала таких списків у дитячому садку. Вона каже, що із канцтоварами вона погоджується, а як бути із іншим.

У списку серед канцтоварів та миючих засобів є ще карниз завдовшки 2,5 метри, 5 метрів тюлі, швабра, совок з віником, чайник, миски для кухні, кошики для іграшок, виделки та контейнери для ігор.

Очевидно, що такий список обійдеться не в одну тисячу гривень.

Через деякий час на публікацію жінки відреагували у міськраді.

“Для належного реагування на такі дії з боку працівників дошкільних закладів, необхідно вказувати й назву садочка”, — прокоментувала публікацію жінки начальниця департаменту освіти й гуманітарної політики Черкаської міськради Надія Євчак.

З’ясувалося, що такі списки мають купувати батьки дітей, які відвідують ДНЗ №69 “Росинка”.

Також у міськраді відреагували на вимагання з батьків у ДНЗ №69.

За словами заступниці міського голови Черкас Анастасії Чубіної, розпорядженням міського голови заборонено будь-який збір коштів з батьків на ремонти чи утримання садочків.

“Кошти на закупівлю всіх видів продукції передбачені у загальних кошторисах закладів дошкільної освіти. Батьки дітей можуть купувати лише індивідуальні набори канцтоварів, якими користується їхня малеча під час занять. Наголошую, що якщо батьки отримають будь-які інші списки з переліками необхідних речей для садочка, вони одразу мають звертатись до завідувачки закладу”, — написала Анастасія.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.