Новини

Керівник теплокомуненерго не бачить причин для зриву опалювального сезону в Чернівцях

Комунальне підприємство “Чернівцітеплокомуненерго” планує розрахуватись за борги за розподіл газу перед “Чернівцігазом” за рахунок дотаційних грошей, які міськрада може виділити тепловикам.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив директор комунального підприємства “Чернівцітеплокомуненерго” Ігор Ніколенко.

“Фактично, на сьогодні планується органами місцевої влади виділити дотаційні кошти [підприємству “Чернівцітеплокомуненерго”] для того, щоб ми могли розрахуватися за розподіл природного газу. Тому загроз щодо початку опалювального сезону на сьогодні я не вбачаю”, – сказав Ніколенко.

Посадовець додав, що очолюване ним підприємство нині активно готується до початку опалювального сезону й не прогнозує його зриву в Чернівцях.

“По факту роботи проводяться, вони відбуваються у плановому режимі, і жодних зривів до початку опалювального сезону не передбачається”, – сказав Ігор Ніколенко.

За словами керівника “Чернівцітеплокомуненерго”, значна сума заборгованості за розподіл газу в підприємства виникла у зв’язку з тим, що до цього року тариф на теплову енергію в Чернівцях не був економічно обгрунтованим.

“Тобто, ціни на розподіл газу, на газопостачання й розподіл та постачання електроенергії, холодне постачання коригувалися у бік збільшення, а тарифи на теплову енергію залишалися без змін. Завжди органи місцевої влади шукали можливості якимось чином надати якісь дотації. Тому, тут є борги перехідного періоду”, – сказав Ніколенко.

Він продовжив, що у майбутньому планує проводити переговори з “Чернівцігазом” про проведення реструктуризації боргів. Також Ніколенко нагадав, що президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон, що передбачає умови для реструктуризації таких заборгованостей.

“Це питання вирішується навіть на рівні державі. В аналогічній ситуації перебуває не тільки “Чернівцітеплокомуненерго”, а й цілий ряд інших теплопостачальних організацій по всій країні”, – додав Ніколенко.

Борги теплокомуненерго за розподіл газу: що відомо

Сума заборгованості “Чернівцітеплокомуненерго” за розподіл газу перед АТ “Чернівцігаз” становить 41 мільйон гривень, повідомив сьогодні на брифінгу комерційний директор “Чернівцігазу” Дмитро Голубченко.

Він закликав владу Чернівців вирішити питання із оплатою заборгованості й заявив про можливий зрив опалювального сезону в місті у зв’язку з цією проблемою.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.