Новини

6 вересня – яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

Яке свято 6 вересня

Цього дня світ відзначає День польотів над землею.
У США – National 401 (k) Day, День читання книги, День кавового морозива, День боротьби з прокрастинацією, в Україні – День підприємця, у Білорусі – День білоруської писемності, в Танзанії – День інженера, в Австралії – День батька, у Болгарії – День об’єднання, в Есватіні – День незалежності, в Чилі – День національної єдності.

Пам’ятні дати 6 вересня, річниці та події

У 1819 році американський винахідник Томас Бланчард запатентував деревообробний профільний токарний верстат, здатний замінити працю 13 людей.

У 1852 році в Манчестері була відкрита перша безкоштовна бібліотека Британії.

У 1943 році, виступаючи в Гарвардському університеті, Сер Вінстон Черчілль заявив, що в недалекому майбутньому США і Англія стануть єдиною державою.

У 1952 році в Женеві була підписана Всесвітня конвенція про авторське право.

У 1976 році радянський пілот Віктор Беленко втік до Японії на перехоплювачі МіГ-25П і передав іноземній владі літак з безліччю секретної на той момент апаратури на борту. Отримав політичний притулок у США, а пізніше американське громадянство. Беленко працював інженером по аерокосмічній техніці та консультував ВПС США. Його військовий квиток і польотний журнал зберігаються в музеї ЦРУ у Вашингтоні. Військовою колегією Верховного суду СРСР Беленко був заочно засуджений за статтею 64 КК РРФСР (“Зрада батьківщині”) і засуджений до вищої міри покарання – розстрілу. Японія повернула СРСР літак, але виставила рахунок у 40 тисяч доларів за організацію непередбачуваної стоянки, оплату послуг охорони, технічного обслуговування, транспортування та інші витрати, включаючи ремонт пошкоджень аеродромної інфраструктури, що мали місце під час приземлення літака. Рахунок радянською стороною сплачений не був.

У 1987 році в Балтіморі вперше хірургічним шляхом були роз’єднані сіамські близнюки.

У 1989 році через комп’ютерну помилку 41 тисяча парижан одержали листи, які сповіщають про те, що ними скоєні вбивства й грабежі замість порушень правил дорожнього руху.

У 2002 році Рада директорів МВФ схвалила виділення Бразилії позики в розмірі 30,4 млрд доларів. Мета надання траншу – запобігання спаду в найбільшій економіці Південної Америки.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 6 вересня вшановує пам’ять святого мученика Євтихія. Інші назви: “Євтихій”, “День Євтихія”, “Зоря тиха”.

Що сьогодні не можна робити

В жодному разі не ходіть до лісу.

Прикмети на 6 вересня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

– йде дощ – осінь буде суха і тепла;

– темні хмари – незабаром похолодає;

– сильно кричать синиці – до дощу;

– багато жолудів – зима буде суворою.

6 вересня іменини

Іменини у Арсенія, Георгія, Петра, Євтихія, Кузьми і Максима.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.