Новини

Через які помилки вас можуть не цінувати друзі та близькі люди

Повага оточуючих — дуже важлива складова щастя для більшості людей. Психологи розповіли, які помилки змушують друзів, знайомих, колег і близьких втрачати до нас повагу, інформує Ukr.Media.

Невміння говорити “ні”

Не можна дозволяти своїй доброті виходити за рамки розумного. Є люди, які не можуть відмовляти оточуючим, і тому потрапляють в пастку до маніпуляторів і безчесних особистостей. Коли ви відмовляєте комусь у проханні, ваша цінність часто зростає.

Жага схвалення

Ви ніколи не зможете бути ідеальними для всіх. Немає ніякого сенсу переживати про те, що про вас думають інші. Їх можливі думки не повинні визначати вашу поведінку. Якщо ви будете плазувати перед усіма, в оточуючих зникне довіра і повага до вас.

Прикрашання правди і брехні

У жодному разі не можна прибріхувати і прикрашати правду, кажучи про себе. Рано чи пізно таємне обов’язково стане явним. Це факт, який неможливо оскаржити. Грати роль 24 години на добу не вдасться нікому.

Невміння тримати слово

Є безліч людей, які наобіцяють з три короби, а потім нічого не виконують. Таких людей ніхто не любить і не поважає. Якщо ви не можете стримати слово, краще його не давати.

Неповага до оточуючих

Ніхто не буде вас цінувати, якщо ви самі нікого не цінуєте. Ніколи і ні за яких обставин не можна демонструвати людям свою зневагу. Поважайте всіх, незалежно від віку, національності, статі і статусу.

Обговорення людей за їх спиною

Ніхто не любить пліткарів — навіть такі ж пліткарі не будуть поважати вас за те, що ви розповідаєте щось ганебне про іншу людину. Це приносить лише проблеми, тому що ніхто не захоче з вами спілкуватися, якщо ви розповідаєте чужі таємниці за спиною.

Вічні скарги

Постійні скарги на життя заражають негативом оточуючих, тому таких людей не цінують, і з ними намагаються не спілкуватися. Будьте оптимістами і не фокусуйтеся на поганому.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.