Новини

Коли в Україні посилять карантин через штам «Дельта»: відповідь медика

Через зростання захворюваності на COVID-19, яке в останні дні стало активно спостерігатися в Україні, в країні можуть посилити карантин, заявив лікар-епідеміолог, директор Інституту вакцинології та імунобіопрепаратів Сергій Кравченко, пише Главред.

Він зазначив, що інтенсивність поширення коронавірусу значно збільшилася через штам “Дельта” в Україні, який є заразнішим і швидше передається.

“Оскільки збільшилася інтенсивність поширення, як наслідок, зростає захворюваність і зростатиме смертність та загальна летальність. У зв’язку з цим в Україні можливе посилення карантинних заходів. Ба більше: це зростання захворюваності через штам “Дельта” було спрогнозоване епідеміологами і теоретиками, які працюють в осередках і розуміють, що це таке, ще наприкінці травня – початку червня. Всі вони говорили про те, що в другій половині року у нас буде динамічне зростання захворюваності, що зараз і відбувається”, – розповів Кравченко в коментарі Главреду.

За його словами, захворюваність зросла у 10 разів за місяць, адже ще місяць тому в Україні діагностували 150-200 нових випадків на добу, а зараз – вже понад 2500.

“Мало того, в осінньо-зимовий період, коли зміняться погодні умови, закінчиться відпускна кампанія, діти та дорослі повернуться у свої колективи, з’являться фактори, які сприятимуть черговому поширенню захворюваності”, – зазначив він.

Водночас Кравченко звернув увагу на те, що жоден з так званих локдаунів, які впроваджувалися в Україні, не впроваджувалися на підставі епідеміологічних показників.

“У нашій країні вони впроваджуються виключно виходячи з політичної доцільності. Тому коли запроваджуватимуться чергові карантинні заходи, точно поки сказати не можна, проте влада їх використовуватиме як інструмент для того, щоб боротися з соціальним невдоволенням населення”, – висловив думку лікар.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.