Новини

Як захистити рослини від згубного впливу навколишнього середовища*

Щоб виростити хороший урожай, потрібно протягом усього часу боротися із зайвою рослинністю у вигляді бур’янів, зі шкідниками та хворобами рослин. Це стосується як городу, так і садових ділянок.

Щоб отримати очікуваний результат від садівництва та городництва, потрібно завчасно подбати про захист від всіляких негативних чинників. Якщо хочете заощадити, краще купити СЗР оптом, ніж постійно замовляти окремі товари. Але це залежить від масштабів вашої діяльності.

Які засоби захисту вибрати за принципом дії

На ваші рослини можуть чинити негативний вплив наступні чинники:
гризуни;

комахи;

грибки;

спека;

холод;

хвороби.

Давайте розглянемо більш детально види захисних засобів. Що підходить для тих чи інших випадків, як правильно організувати догляд, щоб отримати хороший урожай.

Гербіциди — хімічні засоби, які не чинять негативний вплив на здоров’я людини, а також на самі культури. Допомагають позбутися бур’янів, навіть в майбутньому допомагають запобігти їх появі.

Якщо ваші рослини страждають від грибків, вірусів і бактерій, і це призводить до хвороб, то на допомогу прийдуть фунгіциди. Бувають як на хімічній, так і на біологічній основі. Перший варіант приносить результат більш швидко, буквально за кілька використань. Але біологічно фунгіциди — це екологічний варіант, що не завдає шкоди навколишньому середовищу, але його потрібно використовувати більш тривалий час.

Інсектициди допомагають в боротьбі з комахами, жуками. Цей різновид захисних засобів також може мати хімічний або органічний склад. Інсектициди можна застосовувати на різних стадіях розвитку рослин, часто вони мають накопичувальний ефект і запобігають появі шкідників у майбутньому. Особливо небезпечні для врожаю равлики, слимаки, колорадські жуки. Такі засоби рекомендують використовувати на ніч, після заходу сонця.

Якісні захисні засоби — запорука гарного врожаю

Вибираючи засоби захисту для рослин, важливо враховувати, для яких культур вони будуть застосовуватися, які цілі їх використання, чи можуть погодні умови найближчим часом змінитися тощо.

Після того, як зберегли рослини, хотілося б ще примножити врожай. Для цього необхідно використовувати добрива. Можна купувати органічні добрива або мінеральні. Останні приносять результат набагато швидше, так як не витрачається час на засвоєння рослинами корисних речовин. Органічні добрива вважаються більш екологічними, натуральними.

“Джерело: зеленыйдом.укр”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.