Новини

Руйнівні “бурі століття” можуть незабаром стати щорічним явищем на планеті, — вчені

Якщо ми нічого не зробимо, збільшення екстремальних явищ через підвищення рівня моря призведе до страшних наслідків, що стосуються як людей, так і дикої природи. Про це пише ФОКУС.

Найкращий сценарій розвитку кліматичної кризи має все катастрофічніший вигляд для більшої частини світу, особливо коли йдеться про підвищення рівня моря, пише Science Alert.

Навіть якщо вченим і вдасться зменшити глобальне потепління нижче за 2°C відповідно до Паризької кліматичної угоди, до 2100 року багато прибережних регіонів страждатимуть від штормових нагонів, сильних припливів і загрозливих хвиль, принаймні, раз на рік.

Якщо ми нічого не зробимо, то незабаром потепління може перевищити 2°C, і тоді сценарії щодо зміни рівня моря значно погіршаться.

Недавні прогнози для більш ніж 7000 прибережних областей по всьому світу показують, що при потеплінні на 1,5°C щонайменше половина вивчених районів буде щорічно піддаватися впливу екстремальних явищ, пов’язаних із підвищенням рівня моря, а при потеплінні на 2°C до 2100 році те ж саме станеться ще у 14%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.