Новини

Що робити, якщо у школяра виявили ознаки коронавірусу: відповідь головної освітянки Буковини

У разі виявлення ознак коронавірусної хвороби під час навчального процесу у школяра, весь його клас можуть відправити на самоізоляцію на два тижні.

Про це у ефірі телеканалу “Чернівецький промінь” повідомила директорка департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан, пише molbuk.ua

Вона розповіла, як мають діяти педагоги та працівники школи у випадку, коли в когось із учнів фіксують ознаки коронавірусної хвороби.

“Якщо в учня під час навчання виявляються ознаки коронавірусу, його ізолюють в спеціальне приміщення. У кожному закладі освіти передбачене приміщення, яке називається “ізолятор”. Це не приміщення медпункту, це зовсім інше приміщення, де має перебувати дитина з дорослим і очікувати на приїзд або на рішення батьків, яким чином ми будемо працювати далі”, – сказала Цуркан.

Вона додала, що у випадку, якщо у школяра підтверджується COVID-19, то на двотижневу самоізоляцію відправлять весь його клас.

“Щоб подивитися, чи не відбулись ще зараження, яким чином відчуватиме себе дитина або вчитель, який працював у цьому класі. Поки цей клас перебуватиме на самоізоляції, відбувається дезінфекція підлоги, поверхонь. Після двох тижнів діти повертаються на навчання”, – сказала посадовиця.

Цуркан також додала, що такі ж правила стосуються вчителів з ознаками хвороби.

“Якщо вчитель вдома відчує, що в нього піднімається температура, то він зобов’язаний повідомити керівника школи, що він йде на лікування, звертається до сімейного лікаря, щоб полікуватися і здоровим повернутися до закладу”, – додала чиновниця.

Раніше Людвига Цуркан розповіла, чи вдасться зберегти офлайн-навчання у школах Буковини до кінця навчального року.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.