Новини

Україна на межі виходу із «зеленої» зони: на Буковині найгірша ковід-ситуація

В Україні коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищив гранично допустимі для “зеленої” зони 4%. Незабаром країна може покинути “зелений” рівень епіднебезпеки.

Такі дані оприлюднили експерти Київської школи економіки (KSE).

“В Україні захворюваність прискорює ріст. Кількість випадків захворюваності на COVID-19 за тиждень знову зросла на чверть. І зараз вже два дні поспіль не виконувалася умова “зеленого” рівня епіднебезпеки – коефіцієнт виявлення випадків інфікування перевищив граничні 4%. У разі невиконання такої умови протягом ще одного дня, національна комісія ТЕБ та НС може ухвалити рішення про вихід України з “зеленої” зони”, – йдеться в прогнозі.

На думку експертів, ситуація все ще залишається контрольованою, однак навантаження на медичну систему продовжує зростати: кожне п’яте ковідне ліжко зайняте пацієнтами, на 14% зайняті ліжка з киснем.

У KSE підкреслили, що регіоном-антилідером за рівнем захворюваності залишається Чернівецька область.

Решта регіонів знаходяться у зоні підвищеного ризику спалаху. У 11 українських областях (Київська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області) коефіцієнт виявлення випадків перевищує рекомендовані ВООЗ 5%.

На попередньому тижні таких регіонів було шість.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.