Новини

Чи збережеться офлайн-навчання у школах Буковини до кінця навчального року: відповідь освітянки

Те, чи триватиме офлайн-навчання у буковинських школах упродовж всього нового навчального року, залежить від кількох обставин.

Про це сьогодні в ефірі телеканалу “Чернівецький промінь” повідомила директорка департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

Так, на запитання ведучої, чи збережеться очна форма навчання у школах Чернівецької області упродовж всього 2021/2022 навчального року, посадовиця дала таку відповідь:

“Ніхто не може це сказати заздалегідь. На сьогодні для організації освітнього процесу кожен керівник закладу і засновник використовує три нормативні документи: це Постанова Кабміну від 9 грудня 2020 року, де розписані всі карантинні вимоги; це Постанова головного санітарного лікаря України від 26 серпня – щодо затвердження епідеміологічних заходів; і це лист міністерства про організацію освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році”, – сказала вона.

Цуркан також нагадала про можливість очної форми навчання навіть в умовах “червоної” зони у тих навчальних закладах регіону, де 80% і більше персоналу вакциновані від коронавірусу.

“Якщо цього не буде, школа однозначно переходитиме на дистанційну форму навчання”, – зауважила директорка департаменту.

Як відомо, у Чернівецькій області кількість позитивних COVID-тестів і нових підтверджених випадків коронавірусу збільшилась утроє за останні два тижні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.