Новини

На кладовищі за 300 км від Чернівців знайшли скелети стародавніх людей з урнами на головах

На кладовищі в Трансільванії, якому 6000 років, були знайдені скелети людей, яких поховали з урнами, поміщеними їм на черепи або ступні.

Хоча археологи точно не знають, що містилося в урнах, цілком ймовірно, що в них була їжа або пиття, які необхідні по дорозі в загробний світ, пише сайт livescience.com

Цікаво, що поруч були виявлені два різних поселення: одне з епохи неоліту, віком 6000 років, а інша належало кельтам, яке вони побудували на руїнах попереднього поселення 2200 років тому.

Поселення епохи неоліту було досить складним. Наприклад, дослідники виявили сліди дерев’яних стін, які жителі кам’яної доби використовували для зміцнення своїх будинків, а у більш багатих людей було більше укріплень.

Археологи також розкопали яму для зберігання продуктів, яка пізніше стала звалищем.

Кельти на цьому місці використовували інші методи поховання. Замість того, щоб ховати своїх мерців, кельтські племена спалювали їх і ховали в великих урнах. Урни були закопані в землю разом з подарунками, такими як вироби із заліза.

У стародавніх народів були поширені дари їжі в похованні, і дані свідчать про те, що навіть деякі з тих, кого приносили в жертву, отримували спеціально приготовлену останню трапезу перед їх смертю.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.