Новини

У Чернівцях на мітинг проти забудови вийшла сотня мешканців району, є провокації

Близько сотні мешканців вулиць бульвару Героїв Крут та Головної вийшли на протест проти спорудження десятиповерхової забудови поблизу багатоповерхівки на Головній, 212.

Про це йдеться у фб-спільноті “Активний бульвар”, пише molbuk.ua

Серед присутніх – молоді сім’ї з дітьми та літні люди з милицями. Вони очікують на представника забудовника і вигукують “Ганьба!”

Мешканці зазначають, що у “їхніх дітей забирають дитинство” через таке будівництво.

За словами присутніх на мітингу, до них вийшов проєктант забудови і почав запевняти, що споруда спроєктована таким чином, що не буде закривати сонячне світло іншим багатоповерхівкам, проте люди йому не повірили.

Також не обійшлося без провокацій.

“Спалили контейнер, а коли все задиміло, влетів якийсь чоловік, почав ламати огорожу. То забудовник ще й звинуватив людей, що це вони ламають огорожу. Хоча насправді це все робилося, щоби зупинити мітинг”, – розповідає присутній Віталій Аврам.

Він додав, що є присутня поліція діалогу, а також мітингарів оточили “якісь люди в масках”. Хто вони і чого від них очікувати – присутні не знають.

Нагадаємо, мешканці протестують проти зведення десятиповерхового будинку по вулиці Головній. Вони вважають, що внаслідок забудови їхні будинки почнуть руйнуватися.

За проєктом, будівля матиме десять поверхів та підземний паркінг. У 2006 році забудовник отримав дозвіл на будівництво триповерхового приміщення, а у 2020 році депутати дозволили звести багатоповерхівку.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.