Новини

Лікар з Ізраїлю пояснив, яка вакцина ефективніша від COVID-штаму Дельта

Вакцини проти коронавірусу на основі інактивованого вірусу, зокрема і китайський препарат CoronaVac виробництва компанії SinoVac, можуть виявитися найефективнішими проти нових штамів, зокрема Дельта-штаму.

Таку думку озвучив лікар-анестезіолог однієї з ізраїльських компаній Борис Бриль в інтерв’ю виданню Obozrevatel. При цьому медик уточнив, що своє припущення він озвучує “з обережною впевненістю”.

Також Бриль прокоментував ефективність вакцин Moderna і Pfizer проти нових штамів коронавірусу.

“У випадку з Moderna і Pfizer ми маємо антитіла тільки проти білка або частини білка, а тут ми маємо повний набір всіх пептидів”, – пояснив він.

“На сьогоднішній день Moderna показала кращі результати. Але з обережною впевненістю я можу припускати, що вакцини типу SinoVac, засновані на вбитому вірусі, можуть виявитися ще ефективнішими”, – сказав він.

За словами медика, люди, які отримали щеплення від коронавірусу, можуть хворіти на COVID-19. І на це є низка причин. Наприклад, той факт, що з’явилися нові штами, і вакцини не захищають на 100%. Однак вакциновані люди все одно переносять хворобу легше. Що стосується людей похилого віку, то їм, за словами Бриля, щеплення може врятувати життя.

“Якщо у невакцинованої людини у віці 80 років шанс померти від коронавірусу становить 80%, то у вакцинованої він становить близько 5%”, – сказав він.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.