Новини

Вище професійне художнє училище №5 м.Чернівці запрошує студентів на навчання у 2021-2022 н. р.*

Вище професійне художнє училище №5 м. Чернівці здійснює набір юнаків і дівчат на навчання за державним замовленням за професіями та спеціальностями:

на базі 9 класів з отриманням повної загальної середньої освіти:
– столяр; різьбяр по дереву та бересту – 4 роки;
– живописець – 3 роки;
– реставратор декоративно-художнього фарбування; реставратор декоративних штукатурних і ліпних виробів – 3 роки;

на базі повної загальної середньої освіти:
– штукатур; лицювальник-плиточник –1,5 роки;
– різьбяр по дереву та бересту – 2 роки;
– столяр – 1,5 роки;
– живописець – 2 роки

З осіб, що мають відповідну професійну (професійно-технічну) освіту, для здобуття кваліфікації фахового молодшого бакалавра за спеціальністю 022″Дизайн” – 1 рік 10 міс.

Умови прийому:
– на професії художнього напрямку абітурієнти зараховуються за результатами вступного іспиту з рисунка;
– на всі інші професії прийом здійснюється за результатами співбесіди.

Умови навчання:
– здобувачі освіти забезпечуються стипендією; надається гуртожиток;
– час навчання в закладі освіти зараховується в трудовий стаж.

Вступники подають такі документи:
заяву, документ про освіту (оригінал), медичну довідку за формою 086-у, довідку з місця проживання, довідку про склад сім’ї, фотокартки 3х4 см (8 шт.), паспорт (паспорт громадянина України та витяг до нього) – ксерокопія 2 шт., ксерокопію довідки про присвоєння індивідуального ідентифікаційного номера – 2 шт., приписне свідоцтво з військкомату.

Чернівці, влучно названі “Європою в мініатюрі”, зачаровують дивовижною архітектурою й мистецьким розмаїттям. До створення та збереження цієї краси вже понад 75 років докладають рук учні та випускники Вищого професійного художнього училища №5 м.Чернівці: реставратори, художники, дизайнери, фахівці з будівництва й деревообробки.

Кабінети й коридори закладу освіти стали виставковою залою для кращих полотен юних живописців, а в музеї історії училища представлено майже півтисячі унікальних дерев’яних скульптур, різьблених меблів, картин та інших творів учнів і викладачів закладу: від “Плотогона з Черемоша” – скульптури, що здобула Гран-прі на Всесвітній виставці в Брюсселі, до відзначених на міжнародному рівні зразків соціальної реклами – плакатів юних дизайнерів.
У нашому закладі освіти є нагода зануритися у світ краси, доторкнутися до давніх гуцульських орнаментів різьблених скриньок та барток чи стати свідком народження мальовничих пейзажів міста над Прутом під пензлями юних митців.

Заклад є одним з найстаріших і водночас найсучасніших на Буковині. Його історичний шлях пролягає від ремісничого училища художньо-декоративної кераміки, заснованого у 1944 році, до Вищого професійного художнього училища №5 м.Чернівці
Нині в закладі освіти здобувають освіту юнаки і дівчата на деревообробному, будівельному, художньо-реставраційному відділеннях. Навчально-виховний процес забезпечують педагогічних працівники, більшість з яких мають вищу кваліфікаційну категорію, а деякі є відомими в Україні митцями.
Робота педагогічного колективу спрямована не лише на професійну підготовку, але й на розкриття обдарованості здобувачів освіти та запровадження інноваційних технологій навчання. Про його рівень свідчать десятки перемог учнів на міжнародних виставках у 22 країнах світу. За кількістю призерів на олімпіадах ВПХУ №5 м.Чернівці є одним з кращих в області. А майстер-класи, творчі зустрічі, конкурси, конференції, виставки збирають широке коло відвідувачів і часто стають мистецькою подією для міста.

Свої творчі роботи викладачі, майстри та здобувачі освіти постійно демонструють на художніх виставках у Чернівцях та Києві, зокрема в Чернівецькому обласному художньому та краєзнавчому музеях, Центрі культури “Вернісаж”, виставковому центрі “Галерея Ратуші” та інші.
Навчальний заклад пишається своїми випускниками, серед яких заслужені художники України, члени Національної спілки художників України і Спілки народних майстрів України, кандидати й доктори наук. Серед випускників училища є лауреати різноманітних всеукраїнських та міжнародних премій.

Викладачі й здобувачі закладу освіти розвивають кращі ідеї і традиції української культури. Дирекція і педагогічний колектив наполегливо працюють над тим, щоб підготовка кваліфікованих робітників з усіх професій відповідала прийнятим в Україні та Європі рівням і стандартам, щоб випускники Вищого професійного художнього училища №5 м. Чернівці були конкурентоспроможними на ринку праці, змогли реалізувати себе в житті й осягнути все розмаїття та багатство сучасної мистецької освіти.

Адреса училища:
м. Чернівці, вул. Тобілевича, 1 (Шевченка, 38),
тел.: 55-47-83, 55-49-84
e-mail: vphu-5@meta.ua
сайт: http://vphu5.com/

Ліцензія МОНУ АВ №529609 від 20.06.2010 р.
Ліцензія МОНУ АГ №508515 від 16.02.2011 р.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.