Новини

Десятки українських медіа видалили новини про ДТП за участі «слуги народу» Трухіна

Приблизно тридцять українських медіа видалили повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі народного депутата від партії “Слуга Народу” Олександра Трухіна. Ймовірно, за видалення публікації виданням пропонували грошову компенсацію.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Аварія сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. Видання “Центр новин” із посиланням на очевидців повідомляло, що Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції й на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford. Той своєю чергою протаранив автомобіль Daewoo.

Свідки кажуть, що Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає. У Нацполіції факт ДТП підтвердили, однак імен учасників не назвали.

Внаслідок ДТП травмовані шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. В українській федерації футболу повідомили, що Лучі та його помічник перебувають в одній із київських лікарень.

Хто видаляв новину?

Новину про ДТП одразу опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів без пояснення почали видаляти або ж змінювати публікації таким чином, що згадок про Трухіна не залишалося.

Зокрема, за інформацією “Детектор медіа”, так зробили: “Футбол 24”, UA-Football, Isport, Meta-Ratings, 1927.kiev.ua, Dynamo.Kiev.ua, УНІАН, Sport.ua, Football.ua, “Сегодня”, “Антикор”, “Главком”, “УНН”, “Аргументы и Факты”.

Окрім них, Comments.ua, Depo.ua, “Вести”, “Факты”, “ТСН”, “Обозреватель”, “Телеграф”, “Гордон”, “Комсомольская правда в Украине”, “Фраза”, “Аргумент”, NewsWeek, Вести-UA, Bigmir, “Українські новини”, “Голос.UA”, “Главк”, “Резонанс”, “Судебно-юридическая газета”.

Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 29 серпня в етері телеканалу Kyiv LIVE показали сюжет з місця ДТП. Автор відео стверджує, що “за словами потерпілих, аварію спровокував Трухін”​. Трухін з’являється у кадрі, однак його коментарів у сюжеті нема.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.