Новини

Хто такий лікар-хірург та що він лікує?*

Для оперативного лікування різних захворювань використовуються сучасні малоінвазивні методики, для них характерна відсутність розрізів м’яких тканин (малотравматичність), безпека та безболісність, скорочений період реабілітації та ін. В клініці “Мед -Атлант” працює кваліфікований приватний хірург з багаторічним досвідом успішної роботи в галузі хірургії.

Що лікує лікар-хірург?

Хірурги спеціалізуються на діагностиці та ефективному лікуванні багатьох захворювань, коли медикаментозна терапія на дала позитивного результату. Записатися на консультацію до лікаря слід при появі таких симптомів:
поява новоутворень;

травми;

опіки;

врослий ніготь;

гострі болі в області живота та ін.

На консультації фахівець уважно вислухає скарги пацієнта, проведе огляд та призначить комплексне діагностичне обстеження при необхідності. За результатами аналізів та діагностики підбирається ефективна лікувальна програма для кожного пацієнта строго індивідуально.

Хірург займається лікуванням шкірних та запальних захворювань, переломів, травм та розтяжок, вроджених патологій, видаленням стороннього тіла, відмерлих тканин та доброякісних новоутворень, виконує пересадку шкіри, а також проводить обробку ран (первинну або вторинну), накладає пов’язки тощо.

Лікар-хірург може бути, як загального, так й вузького профілю: проктолог, гінеколог, онколог, нейрохірург та ін. Наприклад, хірург загального профілю спеціалізується на діагностиці та лікуванні різних захворювань щитовидної залози, черевної порожнини та ін. Сьогодні це одна з найважливіших та затребуваних професій, як в державних, так й приватних клініках.

Види оперативного втручання

В Івано-Франківську приватна клініка “Мед-Атлант” гарантує конфіденційність та безпеку кожного пацієнта, а хірурги проводять планові та ургентні операції. Планові плануються заздалегідь з проходженням комплексної діагностики та здаванням лабораторних аналізів.

Підбирається зручний час для проведення оперативного втручання з попередньою психологічною підготовкою пацієнта. Ургентні або позапланові операції проводять екстрено, що допомагає в більшості випадків врятувати життя людини та не допустити кровотеч, розвитку ускладнень та ін.

У відділенні хірургії проводять операції різної складності, в тому числі й гістероскопія, лапароскопія, лапаротомія, естетична гінекологія, мамопластика, оперативна урологія, лазерне лікування варикозу, холецистектомія та ін.

Для лапароскопічних методик характерна малоінвазивність та безпека, а всі маніпуляції проводяться через невеликі проколи на тілі та під строгим контролем УЗД апарату. Стежити за ходом оперативного втручання лікар-хірург може на моніторі комп’ютера. Це дозволяє уникнути ризику кровотеч та інших ускладнень, є запорукою успішного результату операції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.