Новини

Чим можна заразитися, якщо пити воду з-під крана

Якщо пити воду з-під крана, можна заразитися небезпечними мікробами. Всім відомо, що головним джерелом водопостачання в містах є річки.

Але перед тим, як воду з них направити в квартири, вона проходить особливу обробку, в результаті якої очищається від мікробів, інформує Ukr.Media.

Якщо пити воду з-під крана, можна заразитися навіть після її очищення

У старих і заіржавілих трубах живуть і розмножуються багато мікробів. Не всі їх може вбити хлор, який використовують для очищення. До того ж для здоров’я хлорована вода шкідлива.

Знезараження водопроводів за допомогою цього методу почалося в 19 столітті. Така вода підвищує ймовірність ракових захворювань.

Екологія продовжує погіршуватися в усьому світі. Через це використовувані методи очищення води є застарілими. В результаті навіть після того, як вона пройде по трубах, в ній може залишатися чимало шкідливих і небезпечних вірусів, і бактерій. Є ряд найбільш поширених інфекцій, які можуть бути у водопровідній воді.

Щорічно в світі заражаються гепатитом більше 1 млн осіб. Ця інфекція руйнує селезінку і печінку, через що ці органи не можуть нормально функціонувати.

Може бути у водопровідній воді і аденовірус. Він вражає аденоїди, що призводить до проблем з дихальними шляхами. Для зараження аденовірусом можна навіть не пити водопровідну воду. Буде досить нею просто вмитися.

Симптомами ротавірусу є: збільшення температури, нудота і болі в животі. Така недуга може мати назву шлунковий або кишковий грип.

Ентеровірус вражає ЦНС. Його особливим симптомом є висока температура — до 38-39ºС.

Не тільки вірусами можна заразитися, якщо пити воду з-під крана

У водопровідній воді може бути чимало різних небезпечних бактерій. При попаданні в організм сальмонели у людини збільшується температура, виникає блювота і болі в животі.

Навіть в 21 столітті люди заражаються холерою, яка небезпечна для організму. Ця бактерія призводить до зневоднення. Без лікування людина може померти.

Легіонелла вражає систему травлення разом з дихальними шляхами. В результаті у людини виникає легіонельозна пневмонія.

Синьогнійна паличка руйнує в крові лейкоцити і еритроцити. Підсумком може бути некроз печінки і ураження інших органів. Через такі бактерії можливий сепсис або менінгіт.

Є пара методик, щоб очистити воду від бактерій і вірусів. Найпростішою є кип’ятіння. Більшість бактерій гинуть при температурі 100°C. Але гинуть не всі хвороботворні організми.

Наприклад, гепатит гине при більш високій температурі. А для знищення личинок глистів потрібно кип’ятіння тривалістю 30 хвилин. У великих містах, де погана якість води, люди користуються бутильованою. Вона чиста і безпечна. Але придбання бутлів з водою вимагає окремих фінансових витрат.

Найчастіше в квартирах для очищення води використовуються спеціальні фільтри. В результаті вона очищається від шкідливих мікроорганізмів і домішок. Ціна 1 л очищеної води буде менша, ніж за воду в пляшці. Використання фільтрів окупить витрати на них. Але перед придбанням обладнання для очищення потрібне вивчення складу води.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.