Новини

Ковід-хворих так багато, що деяким мусять відмовляти в госпіталізації, – лікарка з Чернівців

Ковід-лікарні на Буковині почали дуже швидко наповнюватися хворими. Багато з них у реанімації. Пацієнтів так багато, що деяким із них доводиться відмовляти у госпіталізації.

Про це лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко повідомила у четвер у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

Кобевко зазначила, що відмовляють передусім тим, у кого сатурація у нормі.

“Зараз життя поза стінами лікарень вирує і аж не віриться, що така ситуація. Але насправді обласна клінічна лікарня і міська лікарня №1, які зараз є опорними в області, дійсно заповнюються дуже швидко і дуже багато людей поступають протягом дня. Великій кількості пацієнтів доводиться відмовляти, якщо у них нормальні показники сатурації – тобто насиченості гемоглобіну в крові”, – сказала лікарка.

Кобевко зауважила, що через відмови у госпіталізації медикам неодноразово доводиться вислуховувати від хворих образи та прокльони.

“Хоча в цей час вислуховуємо у свій бік дуже багато негативу, прокльонів. Але ми розуміємо, що кисневі місця маємо тримати для більш складних пацієнтів. Ці місця дуже швидко заповнюються. У реанімаціях також багато пацієнтів. І летальність зростає. Коли ми влітку могли говорити, що за добу не було жодної смерті, то на сьогодні і 1, і 3, 5 летальних випадків, – це реальний показник в області щодо ситуації з коронавірусом”, – сказала Ольга Кобевко.

Раніше Ольга Кобевко розповіла, що у Чернівецькій області практикуючим медикам, які лікують ковід-хворих у лікарнях, невідома інформація про те, хто саме з пацієнтів хворий на дельта-штам коронавірусу.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.