Новини

Через спалах «Дельти» у Чернівцях для студентів з Індії облаштують гуртожиток для самоізоляції

У Чернівцях для студентів БДМУ з Індії, які приїдуть на навчання у вересні, готують гуртожиток для 14-денної самоізоляції.

Це передбачається протоколом обласної комісії з ТЕБ та НС, ухваленим минулого тижня, пише molbuk.ua

Зокрема, у документі вказано, що обласний центр контролю та профілактики хвороб, Головне управління Держпродспоживслужби спільно з Нацполіцією мають провести комісійне обстеження гуртожитку №5 БДМУ (м. Чернівці, вул. Чернігівська, 1) з метою внесення до переліку місць обсервації для забезпечення безперервної 14-денної самоізоляції.

Головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко сьогодні в ефірі телеканалу “Чернівці” пояснила, що цей гуртожиток буде передбачений для самоізоляції та обсервації студентів-іноземців.

“Мова йде про обсервацію. Ми знаємо, що є пристойна кількість студентів-громадян Індії, які навчаються у Буковинському медуніверситеті. Очікується їх прибуття на навчання. Власне, Індія та Росія зараз є двома країнами, після перетину кордону з яких неможливо достроково припинити самоізоляцію, як це можливо, приїжджаючи з інших країн. Це виправдано і обгрунтовано. Пояснюється ситуацією в цих країнах. Відповідно, ми маємо подбати про те, аби студенти, які приїдуть, могли пройти цю обсервацію”, – сказала Наталія Гопко.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації з поширенням коронавірусу посилять карантинні обмеження.

Як відомо, особи, які в’їжджають в Україну з Росії чи Індії після щонайменше семи днів перебування в цих країнах, підлягають обов’язковій самоізоляції чи обсервації, термін яких становитиме 14 днів без можливості припинення.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.