Новини

«Покажіть, що ви все витратили»: Осачук розповів, чому Чернівці не отримали грошей на ремонт доріг від ОДА

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук пояснив, чому обласна влада не виділила коштів Чернівцям на ремонт доріг міста.

Про це Осачук розповів повідомив у інтерв’ю місцевим телеканалам під час спільного телемарафону з нагоди 30-річчя Незалежності України, пише molbuk.ua

Зокрема, журналіст поцікавився в очільника ОДА, чи не пов’язано те, що цьогоріч із 330 мільйонів гривень, які виділили на ремонт доріг в області, Чернівці не отримали нічого, із якимсь конфліктом між обласною та міською владами.

Осачук на це відповів, що насправді кошти у міста є на банківських рахунках, тож Чернівці наразі не потребують фінансової підтримки з держбюджету.

“Міська влада має на рахунках 300 мільйонів гривень, не спроможна перетворити їх у 2021 році у нові дороги, але при цьому щотижня плачуть великими крокодилячими слізьми, багатоголосо, залучаючи ще різних секретарів до цього хору, що обласна адміністрація не дала кошти”, – сказав Осачук.

За його словами, на фінансування з держбюджету можна розраховувати тоді, коли справді немає грошей.

“ОДА, як і Офіс Президента, як уряд України, користується єдиним принципом: покажіть, що ви витратили всі свої кошти, а ми вам тоді додамо. Якщо ти такий хитрий – вибачте, – сидиш на своїх грошах і не хочеш їх перетворювати на якісну інфраструктуру, то не треба показувати на нас пальцем. При тому, що відповідальність облдержадміністрації – за всі 52 громади. Більшої любові, ніж у мене до Чернівців, у мене годі й шукати. Тобто ясно, що я патріот Чернівців. Але відповідальність ОДА – допомогти кожному”, – запевнив Сергій Осачук.

Нагадаємо, цьогоріч на ремонт доріг в Чернівецькій області з держбюджету виділили понад 330 мільйонів гривень. Чернівці не отримали нічого. Це пов’язано з критеріями відбору доріг, які потребують ремонту.

Про це йдеться у відповіді облдержадміністрації на запит Суспільного.

Серед критеріїв, за якими виділяють гроші, є стан дорожнього покриття та безпечність автошляху для руху автомобілів. Водночас, в яких саме населених пунктах розташовані дороги, не враховують.

Раніше в коментарі Суспільному заступник міського голови Євгеній Маховіков сказав, що в місті є декілька доріг, які потребують першочергового ремонту. Для цього потрібно приблизно 60 мільйонів гривень. Зокрема, йдеться про вулицю Рівненську, на її ремонт треба 47 мільйонів.

Що відомо

У 2020 році на ремонт доріг в області виділили 370 мільйонів гривень, з них 200 мільйонів отримали Чернівці. Ці гроші направили на ремонт вулиці Хотинської.

У 2019 році виділили 15 мільйонів гривень на ремонт вулиці Кармелюка.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.