Новини

Вже у вересні перестануть працювати Android-смартфони зі старою прошивкою

Сотні тисяч Android-смартфонів з операційною системою версій 2.3.7 і старіше вже з 27 вересня перестануть повноцінно працювати. Власники застарілих пристроїв можуть зіткнутися з такою проблемою вже через місяць через рішення Google.

Про це NNS дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Вхід на смартфони з ОС 2.3.7 і старіше буде заблокований “в рамках постійних зусиль по забезпеченню безпеки користувачів”. При спробі входу в свій Google-аккаунт користувачі не зможуть туди увійти, і відповідно використовувати продукти та служби Google, такі як Gmail, YouTube, сховище Drive і Карти в них також не буде можливості.

Всім власникам смартфонів із застарілими версіями Android настійно рекомендують протягом місяця оновити ОС до більш нової версії Android 3.0+). Це дозволить зберегти доступ до додатків і сервісів Google, без яких користування сучасними смартфонами стає марним.

За даними трьох найбільших стільникових мобільних операторів України, кількість смартфонів з ОС Android 2.3.7 перевищує 200 тисяч. У світі налічується понад 3 млрд Android-пристроїв, і близько 1,2% з них працюють на Android не нижче версії 5. В їх число входять не тільки смартфони, але і планшети.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.