Новини

Вчений попередив про загрозу виникнення більш небезпечного штаму коронавірусу: може «обійти» імунітет

У 2022 році з’явиться небезпечніший штам коронавірусу, який стане поєднанням нинішніх варіантів COVID-19. Це може стати початком нової фази пандемії, де буде велика кількість загиблих.

Про це розповів лікар-імунолог Сай Редді з Вищої технічної школи Цюріха (Швейцарія). Він зазначив, що штами вірусу з Південної Африки з Бразилії вже розвинули мутації, які дозволяють їм частково уникати антитіл, пише Blick.

Медик припустив, що штами Бета і Гамма стануть ще більш заразними, а варіант Дельта буде здатний обходити імунну систему людини.

“COVID-22 може бути навіть гірше, ніж те, що ми відчуваємо зараз”, – повідомив Редді.

Водночас восени буде зростання нових випадків захворювання.

“Не тому, що вакцини погано працюють, а тому, що у нас низький рівень вакцинації. Отже, вірусів буде циркулювати набагато більше. Якщо кількість вакцинацій не збільшується швидко, тільки жорсткі обмежувальні заходи можуть запобігти погіршенню стану”, – сказав медик.

Лікар зазначив, що новий штам COVID-19 необхідно розпізнати якомога раніше, щоб виробники адаптували вакцину під нову інфекцію.

“Імунна система і вірус – це як два танцюриста. Імунітет як би рухається, і вірус на це реагує. Ми будемо танцювати з ним ще довгий час. Можливо, всю нашу життя”, – пояснив імунолог.

Редді додав, що будь-яка людина, хто не була вакцинована та інфікований варіантом Дельта, може стати суперрозповсюджувачем. А оскільки дітей у віці до дванадцяти років не можна вакцинувати, вони стають великою групою потенційних суперрозповсюджувачів. При цьому лікар переконаний, що дітям потрібно робити щеплення, як тільки буде доведено, що вакцинація безпечна для дітей у віці до 12 років.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.