Новини

Google привітав українців із 30-річчям Незалежності новим дудлом

Компанія Google присвятила святковий дудл 30-й річниці Незалежності України.

24 серпня 2021 року на стартовій сторінці пошуковика з’явилося зображення таблички у синьо-жовтих барвах та зображення ймовірно козацького човна з українським гербом.

У святковому логотипі використані відтінки синього і жовтого кольорів прапора України. Якщо на нього натиснути, то з’являється інформація про День Незалежності України.

Зауважимо, що так звані Google Doodle — це логотипи, які відрізняються від стандартного. Вони зазвичай присвячені до якоїсь події, свята, річниці. Варто відзначити, що вони можуть бути локальними. Тимчасові логотипи стали з’являтися в Google від 1998 року і за роки роботи пошукача їх назбиралося кілька тисяч.

Першим тематичним малюнком була “Людина, що палає”, емблема фестивалю, який проходить у пустелі Блек-Рок, що в штаті Невада (США). Засновники Google Ларрі Пейдж та Сергій Брін, які поїхали на фестиваль, таким чином повідомили про свою тимчасову відсутність. Ця ідея користувачам прийшлась до душі.

Час від часу з’являється українська тематика. Вшановуються також видатні українці або люди, які певним чином пов’язані з Україною.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.