Новини

Зловмисники поширили фейк про смерть дитини від Covid-вакцини, тепер їм загрожує в’язниця

Поліція Кіпру пред’явила звинувачення чотирьом особам у зв’язку з фейковим дописом у соцмережах про те, що 12-річна дитина нібито померла після вакцинації проти Covid.

Про це повідомляють Cyprus Mail, In-Cyprus

Зокрема, минулого тижня зловмисники у соцмережах поширили допис про те, що після Covid-щеплення у лікарні міста Лімасол нібито померла 12-річна дитина. Повідомлення спричинило резонанс серед населення й швидко поширилося.

У фейковому повідомленні йшлося, що смерть 12-річного хлопчика після вакцинації начебто “підтвердили інсайдери”, проте Міністерство охорони здоров’я Кіпру це одразу спростувало.

Крім того, кіпрські ЗМІ пишуть, що минулого тижня не було жодних випадків, пов’язаних з побічними ефектами після вакцинації.

Розслідування почалося після звернення до поліції Кіпрської медичної асоціації та Кіпрського педіатричного товариства.

19 серпня правоохоронці повідомили, що розшукують осіб, які поширили фейк.

23 серпня стало відомо, що поліція у цій справ пред’явила звинувачення 4 особам. Одна людина написала допис у Facebook, а ще троє поділилися цим дописом, після чого фейк поширився з великою швидкістю.

Матеріали справи вже надіслані генеральному прокурору Кіпру з рекомендацією притягнути до відповідальності трьох чоловіків та жінку.

На Кіпрі за розповсюдження фейкових новин передбачена відповідальність, фігурантам справи загрожує позбавленням волі на строк до 2 років, або штраф до 2,6 тис євро, або і ув’язнення і штраф одночасно.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.