Новини

У США антивакцинатори намагаються боротися з COVID-19 ліками для домашньої худоби

У США антивакцинатори останнім часом все частіше намагаються боротися з COVID-19 препаратами із вмістом інвермектину для домашньої худоби. Через сплеск отруєнь на це відреагувало Управління з контролю за продуктами та лікарськими засобами США (FDA), яке пояснило, що вдаватися до такого лікування не варто.

Про це повідомляють FDA та видання Insider.

Регулятор розповів, що отримав низку повідомлень про пацієнтів, які отруїлися цим препаратом після самолікування: їм навіть знадобилася медична допомога. У FDA нагадали, що боротьби з COVID-19 цей препарат не схвалювали.

У FDA розповіли, що для людей існує спеціальний препарат із вмістом інвермектину. Його таблетки схвалені для боротьби з деякими паразитними черв’яками в дуже обмежених дозах, а також як препарати для місцевого застосування (на шкірі) від головних вошей і шкірних захворювань.

Препарат для домашньої худоби теж призначений для боротьби з паразитами, але він сильно відрізняється від того, який призначений для людей. Проте навіть засіб для людей не є противірусним засобом, тому не може боротися з COVID-19.

Департамент охорони здоров’я штату Міссісіпі навіть попередив постачальників медичних послуг про те, що почав отримувати багато дзвінків про отруєння цим препаратом унаслідок спроб лікувати COVID-19. Люди скаржаться на висип, нудоту, блювоту, біль в животі, неврологічні розлади й гепатит.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.