Новини

На сході Мексики пронісся ураган «Грейс», а у США готуються до урагану «Генрі»

У суботу, 21 серпня, на сході Мексики пронісся ураган “Грейс”. Унаслідок зливи та найпотужнішого за останні роки шторму у країні загинуло щонайменше 8 людей. У США також готуються до урагану “Генрі”, який, як очікується, зачепить північний схід країни.

Про це пише Reuters.

Під час урагану у Мексиці швидкість вітру сягала 200 кілометрів на годину. Урагану присвоїли 3 категорію небезпеки за п’ятиступеневою шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

“Грейс” зачепив узбережжя поблизу курорту Теколутла у штаті Веракрус. Місцева влада штату заявила про щонайменше 8 загиблих унаслідок негоди. Шестеро з них були з однієї сім’ї. Усі жертви, окрім однієї, загинули у місті Халапа. Одна молода дівчина загинула через зсув ґрунту під час якого постраждав її будинок. Ще один дорослий загинув через обвалення даху в місті Поза-Ріка.

Ураган у Мексиці розбив вікна, повалив дерева, зірвав кабелі живлення та телеграфні стовпи. Окрім того, унаслідок негоди з берегів вийшла річка Актопан, перекривши місцеву магістраль.

Водночас у США готуються до урагану “Генрі”. Згідно з даними Національного центру ураганів США (NHC), у ніч на 22 серпня ураган швидко рухався на північний схід країни. Синоптики очікують зливи та повені на ранок неділі.

Станом на 2 годину ночі ураган фіксували за 215 км на південний схід від Монток-Пойнту, що на острові Лонг-Айленд, штат Нью-Йорк. Вночі швидкість вітру сягала 120 кілометрів на годину.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.