Новини

В Україні вперше за рік подешевшала соняшникова олія

Починаючи з червня поточного року, вперше за весь поточний маркетинговий рік спостерігається зниження відпускних цін на олію.

Про це повідомляє асоціація Укроліяпром.

Споживчі ціни на соняшникову олію в липні поточного року відносно червня поточного року знизилися на 0,34%. Дефіциту соняшникової олії не спостерігається.

“За даними Держстату, починаючи з червня поточного року, вперше за весь поточний маркетинговий рік спостерігається зниження відпускних цін на олію соняшникову її виробниками”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в порівнянні з травнем поточного року відпускні ціни підприємств на олію соняшникову нерафіновану знизилися на 3,1%, рафінована – на 5,5%. У липні поточного року відпускні ціни підприємств знизилися (проти травня) на олію соняшникову нерафіновану – на 4,2%, рафінована – на 9,2%. Проти червня поточного року відпускні ціни підприємств знизилися на олію нерафіновану – на 1,2%, рафінована – на 4,0%.

Індекс споживчих цін поточного року на олію соняшникову (до попереднього місяця) склав 99,3%. Така тенденція спостерігається вперше за весь 2020/21 маркетинговий рік.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.