Новини

Ковалюка нагородять орденом, бо він відповідає за «Велике будівництво» на Буковині – Осачук

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк до Дня Незалежності буде відзначений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Таку нагороду йому вручать у зв’язку з тим, що він відповідальний за реалізацію проектів програми “Велике будівництво” на території області.

Про це в інтерв’ю повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Зокрема, журналіст Юрій Чорней пригадав, що місцеві ЗМІ повідомляли, що Осачук зробив подання в міністерство розвитку громад і територій України, в якому клопотав про нагородження Ковалюка “За заслуги” ІІІ ступеня.

Посадовець відповів, що таке нагородження планується з нагоди 30-річчя Незалежності України.

“Напередодні 30-ліття Незалежності України, зрозуміло, що багато людей будуть відзначені державними нагородами. І, в тому числі, ми отримали офіційний лист-звернення від уряду подати до відзначення нагородами 10 людей з Чернівецької області, які відповідають за програму президента “Велике будівництво”, – сказав Осачук.

Голова ОДА додав, що рішення включити Ковалюка до списку людей, яких потрібно нагородити, прийняв він особисто.

“Тобто, коли я як голова ОДА отримую такий лист, мені дають дві доби, щоб я заповнив табличку установленої форми, вписав прізвища, вписав, за який напрямок відповідає, які нагороди… А там серед нагород були і державні нагороди, і Кабінету міністрів, і подяка прем’єр-міністра, і медалі, і ордени… Отже, 10 чоловік. Якщо в області, у моїй команді за реалізацію всіх інфраструктурних проектів та об’єктів будівництва відповідає Богдан Ковалюк, то в мене було питання: “Богдан Іванович, вас подавати?”. Я побачив скромність цієї людини, яка не бажала. Але я взяв на себе цю сміливість і сказав: “Ну якщо це робиш ти, то я тебе подаю”. Це ж не я роблю! Це ж не робить заступниця Наталія Гусак!”, – повідомив Осачук.

Водночас він поскаржився на ЗМІ, яким “було вигідно “витягнути” тільки одного Ковалюка, перевернути це все, показати і тепер пробувати з цього насміхатися”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.