Новини

«Серед госпіталізованих до лікарні на Буковині ковід-пацієнтів – жодного вакцинованого», – Гусак

У коментарі molbuk.ua посадовиця зазначила, що такі дані свідчать про те, що вакцина справді захищає від ковід-захворювання, особливо від важкого перебігу.

“Серед вакцинованих людей дуже малий відсоток потрапляє до медзакладів із ускладненнями. І той, хто невакцинований, має про це задуматися: кращої мотивації, ніж збереження свого здоров’я, ми не знаємо. До прикладу, жоден із тих, хто перебуває зараз у Сторожинецькій лікарні з коронавірусом, не є вакцинованим”, – зауважила Н. Гусак.

Вона додала, що наразі вакцинувалися хоча би першою дозою 10 відсотків від населення, яке проживає на території Буковини.

“Це також і загальноукраїнський показник. Є громади, які мають вищий відсоток. Також значно більше щеплених – серед сімейних лікарів, деякі з них вакцинували майже 40 відсотків своїх пацієнтів. Зважаючи на те, що вакцинування є добровільним, це в першу питання до самих людей. Вони мають обирати: або ризикувати, або зберігати здоров’я своє та оточуючих”, – наголосила Гусак.

Всесвітня організація охорони здоров’я також подає по країнах, які мають вищий рівень вакцинації, статистику, що з-поміж госпіталізованих пацієнтів лише близько 10 відсотків – ті, хто вакцинувався. І то це в основному люди, які мають супутні захворювання, пояснює Н. Гусак.

Днями посадовиця пообіцяла оприлюднити ситуацію з відсотковим співвідношенням вакцинованих та госпіталізованих із коронавірусом до лікарень Буковини по всій області.

Нагадаємо, за минулу добу до лікарень з коронавірусом госпіталізували 27 осіб.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.