Новини

У Мінсоцполітики розповіли про порядок отримання пенсій з вересня

Нинішній порядок доставки пенсій компанією “Укрпошта” для 3,5 мільйонів пенсіонерів збережуть як мінімум до 1 січня 2023 року.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

У міністерстві запевнили, що кожен пенсіонер зможе отримувати пенсію у тій формі, в якій це йому буде зручно.

“Особа має право обирати порядок здійснення виплати пенсії. Також закон передбачає, що пенсія виплачується щомісяця, терміном не пізніше 25 числа місяця, за який виплачують пенсію. Виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків”, — зазначили у Мінсоцполітики.

Тут також наголосили:

“Якщо пенсіонер вибрав отримання пенсії через пошту, виплата буде продовжувати здійснюватися поштою. Якщо вибрав банк, виплата здійснюється через банк. Якщо особа маломобільна і виявила бажання, щоб пенсію доставляли додому, їй доставлятимуть кошти додому”.

Як повідомили molbuk.ua у Головному управлінні Пенсійного фонду в Чернівецькій області, станом на 1 серпня на Буковині налічується близько 210 тисяч пенсіонерів. Із них понад 61% отримують пенсії через банківські установи.

“Останнім часом спостерігаємо тенденцію до збільшення тих, хто отримує пенсії через банки”,– зазначили у пресслужбі управління.

Нагадаємо, у березні уряд видав постанову про обов’язкове переведення пенсіонерів на обслуговування у банках з вересня цього року.

Утім, у Кабміні збагнули, що “погарячкували”. Адже банківська інфраструктура не готова до таких нововведень: наразі банкомати є лише у чотирьох відсотках населених пунктів.

Тому вирішили відтермінувати нововведення як мінімум ще на 2 роки.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.