Новини

СБУ викрила чиновників з Буковини, які продавали ліс із заповідної зони

На Буковині СБУ зупинила незаконний експорт лісоматеріалів із заповідної зони в Чернівецькій області. За попередніми оцінками фахівців, природньому середовищу регіону завдано збитки на суму понад 3,3 млн грн.

Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

“Організаторами протиправної оборудки були службові особи одного із держлісгоспів регіону. Вони організували вирубку деревини на території зоологічного заказника місцевого значення. Готові лісоматеріали готували на експорт, йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції та оперативники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури провели 14 обшуків в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, держлісгоспах, приватних приміщеннях і пилорамах учасників злочинної схеми.

Організаторами протиправної оборудки були службові особи одного із держлісгоспів регіону. Вони організували вирубку деревини на території зоологічного заказника місцевого значення. Готові лісоматеріали готували на експорт.

Колишньому керівнику державного лісогосподарського підприємства оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.