Новини

Буковинець поскаржився на відділення пошти через загублену посилку: втратив 125 тис грн

У Чернівецькій області споживач поскаржився Головному управління Держпродспоживслужби через те, що підприємство поштового зв’язку відмовилось повертати йому 125 тис грн за посилку, яка загубилася.

Про це йдеться у повідомленні ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Зазначається, що при оформленні посилки у відділенні пошти була вказана вартість на суму 1,2 тис грн, а не фактичну його вартість – 125 тис грн. Дану посилку споживач не отримав, а згідно з поясненнями працівників поштового відділення, її отримали невідомі особи по пред’явленому паспорту заявника.

Водночас в управлінні нагадали, що згідно з законом України “Про поштовий зв’язок”, за повну втрату (пошкодження) вмісту посилки з оголошеною цінністю передбачено відшкодування в розмірі суми оголошеної цінності поштового відправлення.

“Оголошена (оцінювальна) вартість – це сума страховки вашої посилки. Саме таку суму вам повернуть, якщо посилка загубиться, а не фактичну вартість посилки”, – йдеться у повідомленні.

“Слід зазначити, що від оголошеної вартості поштового відправлення залежить вартість наданої послуги, яку повинен заплатити споживач надавачу послуг при оформленні замовлення. Чим вища оголошена вартість поштового відправлення, тим вища вартість послуги”, – додали в ГУ Держпродспоживслужби.

Водночас у відомстві наголосили, що у цьому випадку споживач вирішив зекономити на оплаті за транспортування посилки, що привело до великих втрат.

“Згідно з законодавством, він має право на відшкодування коштів в сумі оголошеної вартості посилки, тобто 1 тис 200 грн. Тому вимоги споживача щодо повернення йому 125 тис грн суперечить законодавству”, – повідомила прес-служба.

“Головне управління застерігає споживачів, що при оформленні поштових відправлень варто відповідально віднестись до оцінки їх вартості, щоб в разі втрати або пошкодження, отримати компенсацію в повному розмірі. В такому випадку для захисту своїх прав та інтересів споживачу необхідно звернутись до суду”, – йдеться у дописі.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.