Новини

У школярів з Буковини, які відпочивають у таборі в Одесі, не виявили коронавірусу

У школярів з Буковини, які відпочивають у літньому таборі “Молода гвардія” в Одесі, де стався спалах коронавірусу, захворювання не виявили.

Про це у коментарі кореспондентці molbuk.ua повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

За словами посадовиці, у всіх діток з Буковини негативні ПЛР-тести.

“Буквально годину тому отримали інформацію, що у діток з Буковини коронавірус не виявили. У всіх ПЛР-тести негативні. Ми спілкуємося із батьками та моніторимо ситуацію, бо нам важлива безпека кожної нашої дитини”, – сказала Гусак.

Зараз у таборі “Молода гвардія” перебуває 27 буковинців. Всі вони ізольовані та підтримують зв’язок із своїми батьками.

“Там вжито всіх заходів задля безпеки дітей. Вони проживають в окремих приміщеннях”, – додала Наталія Гусак.

Повернутися додому маленькі буковинці зможуть після інкубаційного періоду.

“Є інкубаційний період – 21 день. Коли нам скажуть, що їх можна везти додому, то одразу заберемо їх. А поки й далі спостерігаємо за ситуацією”, – сказала Гусак.

В управлінні молоді Чернівецької міської ради повідомили, що у “Молодій гвардії” перебувають діти віком від 7 до 17 років пільгових категорій.

“Діти не контактували із тими, що захворіли. Інфікувалися діти, які приїхали з Рівного”, – зазначила начальниця управління молоді Наталя Сабадаш.

За її словами, через спалах коронавірусу у таборі “Молода гвардія” дітей з Буковини більше не будуть відправляти на відпочинок.

“З 5 вересня мала бути чергова зміна у “Молодій гвардії”. Але ми відмовлися від цього, щоби не наражати дітей на небезпеку”, – сказала Наталя Сабадаш.

Спалах коронавірусу в таборі “Молода гвардія”: що відомо

Раніше повідомлялося, що в оздоровчому закладі “Молода гвардія” у Одесі на коронавірус захворіли одразу майже пів сотні дітей.

За інформацією ЗМІ, у деяких школярів з коронавірусом підтвердили Delta-штам.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.