Новини

На Буковині затримали двох контрабандистів, які намагалися переправити цигарки до Румунії

У Чернівецькій області прикордонники затримали двох буковинців, які разом зі спільниками намагалися переправити тютюн до сусідньої Румунії.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, пише molbuk.ua

Черговим спробам переправити тютюн через кордон завадили прикордонники на ділянці відділу “Красноїльськ” в ніч з 16 на 17 серпня. В обох випадках стражам кордону довелося наздоганяти правопорушників та здійснювати попереджувальні постріли у повітря.

Так, у першому випадку, групу з п’яти осіб виявив прикордонний наряд мобільного підрозділу та аби не викрити себе, передав інформацію на відділ. В результаті чого, групою реагування за 300 метрів до кордону виявлено двох чоловіків, які подолавши загороджувальний паркан намагалися втекти від охоронців кордону. Порушниками законодавства з прикордонних питань виявилися мешканці села Їжівці та Красноїльськ. Чоловіки 1989 та 2002 років народження на час затримання поводили себе зухвало, а тому прикордонники, крім ч. 2 ст. 204-1 “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, склали на буковинців ще й протоколи за ст. 185-10 “Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону”, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В іншому випадку, правопорушники, одразу, при зустрічі з правоохоронцями накивали п’ятами, аби уникнути відповідальності. Не зупинили “спринтерів” ні голосові команди, а ні попереджувальні постріли.

Варто зазначити, що в обох випадках пачкарі залишили по собі увесь товар, а це понад 6 тисяч пачок тютюнових виробів різних марок.

Щодо решти осіб, причетних до протиправної діяльності, то їх пошук триває.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.