Новини

У центрі Чернівців на період облаштування громадського простору перекриють кілька вулиць – фото

У зв’язку з проведенням робіт з облаштування громадського простору у центрі Чернівців на декількох довколишніх вулицях обмежать проїзд.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів виконроб підрядної організації “Грейп 2002” Павло Чебан, які займаються роботами з облаштування громадського простору на перехресті вулиць Богдана Хмельницького – Університетської.

За словами представника підрядної організації, наразі на період проведення робіт перекрили проїзд вулицею Хмельницького. Днями також перекриють проїзд на розі вулиць Лесі України-Університетської.

“Згідно розпорядження замовника, ми повинні виконати роботи за місяць, – каже Павло Чебан. – Сподіваємося, що встигнемо. Але це залежить від багатьох чинників. Зокрема, чи не виникне якихось додаткових робіт – до прикладу, з підземними мережами. Також важливо, щоби була сприятлива погода і так далі”.

Зараз на довколишніх тротуарах демонтували бордюри, також працівники замінюють водогінні труби по вулиці Хмельницького аж до перехрестя з вулицею Драгоманова.

Нагадаємо, у Чернівцях поблизу ЧНУ планують облаштувати сучасний громадський простір на місці несанкціонованої парковки.

Йдеться про капітальний ремонт території перехрестя вулиць Хмельницького та Університетської у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги “Місто для людей: дружнє до пішоходів середмістя”.

Проєктно-кошторисна вартість – приблизно 200 тисяч євро (шість мільйонів гривень).
Будівництво реалізовуватимуть за співфінансування Чернівецької міськради та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.
Зокрема, співфінансування від GIZ – 50 тисяч євро (приблизно 1,5 мільйона), решта – 4,5 мільйона гривень – з міського бюджету.

Що передбачається:

– облаштування нового дизайну тротуарів, переходів та проїжджої частини;

– встановлення тактильної плитки для людей із вадами зору та безперешкодні переходи;

– створення умов для відпочинку завдяки озелененню, лавкам та облаштуванням фонтану із питною водою;

– облаштування зразкової зупинки для громадського транспорту з безбар’єрним доступом, яка пристосована для низькопідлогового громадського транспорту, нових припіднятих пішохідних переходів по вул. Університетській;

– встановлення уніфікованого нічного освітлення з високим просторовим впливом та енергоефективністю;

– встановлення інформаційної панелі для туристів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.