Новини

Найпопулярніша марка моторного мастила в Україні*

За підсумками останніх опитувань, найбільш популярним у країні стало моторне масло 5W-40. На дорогах України більше б/у автомобілів із доволі солідним пробігом. Найкращий захист мотора забезпечить саме марка 5W-40. Крім того, вона відмінно підходить для кліматичних умов, зберігаючи свої характеристики в діапазоні від -30 до +40 градусів.

Головні переваги

Крім широкого температурного діапазону, мастило добре захищає від корозії, має миючі властивості. Виключається згортання змащувального матеріалу, що знижує навантаження на мотор та проблеми, пов’язані з цим.

Власники транспорту можуть знайти марку 5W-40 на мінеральній, синтетичній або напівсинтетичній основі. Незалежно від основи, рідина має такі переваги:
швидкий запуск двигуна зимою;

збільшення робочого ресурсу;

покриття контактуючих деталей міцною еластичною захисною плівкою;

запобігання окисленню та корозії;

миючі властивості.

Практично кожен виробник змащувальних матеріалів для сучасних автомобілів має у своєму арсеналі цей тип мастила.

Види мастила в залежності від основи

Для старих автомобілів використовується мінеральний тип змазки. Такий склад добре захищає від потрапляння пилу та проблем, пов’язаних із забрудненням. Але мінеральне масло частіше потребує заміни.

Напівсинтетика має у своєму складі присадки, які дозволяють збільшити інтервал заміни. Кількість присадок у складі знаходиться в межах 30-40 %.

У сучасній техніці використовується синтетична олива. Її змінюють рідше, але вона більш стійка до окислення та деградації. Синтетика добре переносить підвищення та зниження температури. Синтетична основа не використовується в старих авто, тому що може руйнувати ущільнювальні прокладки в механізмах.

Дізнатися про те, яке мастило потрібне в конкретному випадку, можна з технічної документації до автомобіля. Чим більший пробіг машини, тим густіша олива їй потрібна. Оптимальний вибір для автомобіля 5-7-річного віку — синтетичне або напівсинтетичне масло 5W-40.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.