Новини

Пройшла всі перевірки: медик про вакцину від коронавірусу, яка прибула на Буковину

Вакцині проти коронавірусу, якою почали робити щеплення в Україні, можна довіряти.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив доцент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб Буковинського медуніверситету Юрій Рандюк.

Пан Юрій – один із тих, хто дав згоду на вакцинацію.

“Я за щеплення вакциною AstraZeneca, не зважаючи на те, у якій країні її виробляли. Технологія виготовлення вакцини – європейська. Розроблена британсько-шведською компанією. Вона пройшла всі етапи випробувань. Якби ця вакцина мала серйозні побічні ефекти, то не була би допущена до використання у клінічній практиці. Щодо того, що вона виготовлена в Індії, то дуже багато ліків ми використовуємо саме індійського виробництва. Наприклад, препаратами індійського виробництва лікують хронічний гепатит С. Причому генерики європейських препаратів коштують тисячі доларів, а індійські ліки за кілька сотень доларів нічим не гірші і дають такий самий ефект. Тому не потрібно боятися вакцинації і робити щеплення”, – сказав лікар.

Медик вважає, що інформування щодо вакинації потрібно підходити виважено.

“Поки що немає сенсу не довіряти цій вакцині. Але створити імідж, особливо у ЗМІ, щоби вакцині не довіряли, досить легко. Достатньо кільком людям негативно висловитися. Потім когось щепили і співпало те, що на нього наїхав автомобіль та зламав ногу. А от якби він не щепився AstraZeneca, то і автомобіль би не наїхав. Я, звичайно, жартую. Але у нас є багато подібних ситуацій. Тому до інформування потрібно підходити досить виважено”, – сказав Юрій Рандюк.

Довідка

Вакцина проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.