Новини

«Це справжня проблема»: де у Чернівцях залишити домашнього улюбленця на період відпустки

Чернівчанка Тетяна вже місяць не може поїхати у відпустку за кордон, бо їй не вдається прилаштували домашнього улюбленця – собаку породи хаскі.

Про це йдеться у публікації ” “, пише molbuk.ua

“Мені порадили звернутися до одних людей, які приймають тварин на період відпусток господарів. Проте там сказали, що у них усе вже “забито” на кілька тижнів наперед. В інших же доба коштує надто дорого для мого гаманця. Отак і не знаю, що робити. Хоч бери і скасовуй поїздку”, – нарікає Тетяна.

Залишили і виїхали назавжди за кордон

У літній сезон прилаштування домашніх вихованців – дуже актуальна проблема, зауважує керівниця міського центру стерилізації тварин Ольвія Попова.

“Я й сама, чесно кажучи, не можу поїхати кудись на відпочинок, бо в мене майже два десятки собак. Таку велику кількість просто не маю на кого залишити, – каже пані Ольвія. – Так, ми приймаємо до нашого центру домашніх тварин на перетримку, але станом на 26 липня залишилося лише три вільні місця. Вартість за добу – від 150 до 250 гривень, залежно від ваги тварини та корму, яким вона харчується. Ми годуємо якісним кормом від надійного виробника. Він збалансований і насичений необхідними мікроелементами. Також варимо каші з м’ясом. Тож песики у нас добре харчуються”.

Наразі в центрі приймають лише собак. Тим, хто хоче залишити тут на період відпустки свого улюбленця, краще звернутися хоча би за тиждень-два наперед, щоби встигнути зарезервувати місце. Також варто спочатку прийти і подивитися на умови, зауважує Ольвія Попова. Якщо все влаштовує, слід підготувати тварину. Вона повинна мати всі необхідні щеплення, бути привченою до вигулу.

“Потрібно розрахуватися за догляд за твариною заздалегідь. Бо колеги розповідали про прикрі випадки, коли власники залишали тварин у центрі, а самі назавжди виїжджали за кордон”, – зауважує керівниця центру.
У майбутньому в центрі хочуть створити більше місць для тимчасового поселення домашніх тварин.
“Хочеться допомогти людям, а заодно і собакам. Бо деякі з них опиняються на вулиці, якщо їхні господарі не можуть знайти, куди їх прилаштувати”, – додає Ольвія Попова.

Кожен “клієнт” має власну кімнату

Чернівчанин Олександр Шевчук організував на вулиці Авангардній, 1-А, готель для собак. Тут улюбленця не лише погодують та вигуляють, а, на прохання господаря, можуть і піддати дресируванню.

“Приймаємо собак будь-якої породи та віку. Вартість залежить від виду послуг: потрібен просто готель чи це готель плюс корм або ще й і дресирування. Середня ціна – близько 300 гривень на добу”, – зазначає пан Олександр.

Він запевняє, що за тваринами тут дбайливий догляд.

“Кожен собака має окрему “кімнату”. Якщо він великий і звик жити на вулиці, може мешкати у вольєрі. Для маленьких декоративних песиків у нас є окремі кімнати. Тварин регулярно миють, вигулюють на великій території. Щоб їм було комфортніше, господарі приносять із дому їхні іграшки та лежанки. Так улюбленці швидше звикають до нової обстановки. Собака повинен бути оброблений від бліх та кліщів, мати необхідні щеплення”, – додає власник готелю.

Якщо песиків у Чернівцях ще є куди прилаштувати, то з кішками та іншою “живністю” проблема.

Екскерівник центру стерилізації Василь Виноградов розповідає, що раніше часто погоджувався доглянути за кішками, поки їхні господарі їхали у відпустку. Не стільки заради вигоди, як щоби допомогти.

“Бувало, що я доглядав тварин сусідів або знайомих, але зрозумів, наскільки це невдячна справа. Пригадую, як деякі господарі мені телефонували по декілька разів на день, щоб я їм висилав фото та відео їхніх улюбленців. І так за тих 40 гривень тобі виїдають мозок, що вже нічого не хочеться. Саме така вартість утримання кішки за добу, включно з харчуванням. Більше люди платити не хочуть, адже вважають, що тваринка маленька і багато клопоту не завдасть”, – розповідає Василь Виноградов.

Цього року пан Василь взагалі не брав чужих тварин і зізнається, що має спокій.

“Ви собі не уявляєте, які є в’їдливі люди. Просять допомогти з котиком, запевняють, мовляв, ми вас турбувати не будемо, знаємо, що ви хороша людина і добре подбаєте про нашого улюбленця. А самі невдовзі телефонують і пів години розповідають, що їхній котик любить. А їхній котик, виявляється, любить, щоби його поїли з долоньки. Одна власниця в мене вимагала, щоб я зняв на відео, як її кіт п’є з моєї долоні. Бо якщо я його так не буду поїти, він помре, а тоді ця жінка – цитую – “мене знайде”… Я був просто в шоці. Це останній котик, якого тримав. Не міг дочекатися, коли власники приїдуть та заберуть його”, – згадує Василь Виноградов.

Контакти:

“Центр стерилізації тварин”, вулиця Південно-Кільцева, 47, тел. 095 526 00 45

Олександр Шевчук, готель для собак, вулиця Авангардна, 1-А, тел. 050 724 35 49

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.