Новини

Після акції протесту під ОПУ було скоєно напад на журналіста

Після сьогоднішньої акції протесту під Офісом президента на кореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного було скоєно напад. Нападники знімали все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Про це повідомляють “Букви”.

Після завершення акції під Офісом президента фотокореспондента журналіста наздогнала група осіб, в агресивній формі вимагала видалення фотографій, які були зроблені ним під час заходу, і застосувала проти нього силу.

Нападники знімали все, що відбувається на телефон.

Під час акції, за словами Олександра Кужельного, невідомий в Балаклаві підійшов до нього, запитав, що він тут робить, і в імперативній формі переконував піти.

Після цього інциденту кореспондент вирішив вести себе обережніше і швидко залишити місце після того, як акція завершиться. Однак після завершення акції його наздогнала група осіб, в агресивній формі вимагала видалення фотографій, зроблених кореспондентом, і застосувала проти нього силу.

“Я не встиг пройти і метрів сто, мене покликали. Я повернувся, якийсь хлопець наздогнав мене. Він запитав, що я фотографував, щоб я видалив ці фотографії. Тоді підійшли інші хлопці, вони оточили мене. Я намагався відійти, вони за мною. Вимагали, щоб я дістав телефон і видалив фотографії. Я сказав, що я журналіст, прийшов, щоб вести зйомку. Запитали, з якого видання, я показав “корочку”. Але вони не відстали, почали говорити, що я “лівак”. Я запропонував їм підійти до Андрія Білецького (лідер “Нацкорпусу”, який був серед організаторів акції – ред.), він підтвердить, що я журналіст. Вони не були згодні нікуди йти. Один почав мене бити по нозі, інший кудись у голову, і я впав “, – розповів Олександр Кужельний.

У результаті нападу фотокореспондент отримав тілесні ушкодження – численні синці, подряпини, садна.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.