Новини

Протести на Банковій: постраждали правоохоронці

Під час протестів на вулиці Банковій в Києві біля Офісу президента у суботу, 14 серпня, між мітингарями та правоохоронцями сталися сутички.

Як повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, учасники протестів відмовилися пройти перевірку на наявність небезпечних предметів і спровокували зіткнення з правоохоронцями.

За його словами, поліція і Нацгвардія були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема і спецзасоби.

Унаслідок зіткнень під час акції протесту семеро поліцейських зазнали опіків очей, кілька нацгвардійців травмовані, заявив Артем Шевченко. Як повідомляється на сайті поліції Києва, семеро поліцейських і один військовослужбовець Нацгвардії постраждали від дій мітингувальників у центрі Києва поблизу Офісу президента.

Також співрозмовник повідомив, що сльозогінний газ було застосовано з обох сторін: і правоохоронцями, і учасниками акції протесту. Згодом протестувальники з числа “Національного Корпусу” перемістилися по вулиці Інститутській, вони палили фаєри.

В Нацполіції повідомили, що за умисне завдання тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів під час акції протесту відкрито кримінальне провадження. Поки що про затриманих не повідомлялося.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.