Новини

Вакцинація від коронавірусу на Буковині: кого щепитимуть

Понад 1,7 тисяч лікарів Чернівецької області погодилися зробити вакцинування від коронавірусу.

Про це на брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак, пише molbuk.ua

“Наразі вакцинуватися погодилися 1727 осіб. Вакцинування буде здійснювати 21 мобільна бригада. Ми отримали більше вакцин, ніж очікували на першому етапі, — понад 15 тисяч штук. Тому будуть вакцинувати не лише медичні бригади, які працюють з коронавірусниим хворими. Це будуть працівники Центру екстреної медичної допомоги та працівникии мобільних бригад, які проводять вакцинацію. Будуть також щепити медпрацівників з усіх госпітальних баз, які навіть не працювали з коронавірусними хворими”, – зазначили Наталя Гусак.

За словами Наталі Гусак, вже складають список розподілення вакцин по області.

“Після обласної дитячої лікарні вакцинування відбудуться в обласній лікарні. Також вакцинуватимуть бригади у міських поліклініках та у міських лікарнях, які мають значне вірусне навантаження”, – пояснила Наталя Гусак.

Лікарі наразі підписують погодження на вакцинування.

“Під час опитування на початкових етапах погодилися зробити вакцинування 40% лікарів. Такою є загальна цифра і по всій Україні. Зараз лікарі отримали інструкції вакцин, рекомендації і підписують погодження, хто має бажання. Вакцинація добровільна і безкоштовна”, – зазначила Наталя Гусак.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.