Новини

ДТП серед мотоциклістів: поліцейський з Чернівці назвав основні причини

Впродовж останнього часу на Буковині кількість дорожньо-транспортних пригод за участі мотоциклістів помітно збільшилася.

Про це повідомив кореспондентці molbuk.ua у коментарі заступник начальника управління – начальник відділу чергової служби управління патрульної поліції в Чернівецькій області Віталій Пономаренко.

“Основна причина ДТП із мотоциклістами – це значне перевищення швидкості. Також деякі мотоциклісти сідають за кермо напідпитку. У мотоцикла шалена швидкість. тож одна незграбна дія або неуважність може коштувати життя. Хочу зауважити, що великий відсоток кермувальників мотоциклів їздять без захисних шоломів, а це підвищує ризик травматизму з летальними наслідками. Штраф за відсутність шолома складає 510

гривень. Спостерігаючи ситуацію в області, можу сказати, що аварії за участю мотоциклістів частіше трапляються у сільській місцевості. Водії їздять без дзеркал, не контролюючи дорожню обстановку. Якщо говорити про місто, то деякі дозволяють собі об’їжджати затори, створюючи небезпечні ситуації і для себе. й для інших учасників дорожнього руху. Правила дорожнього руху одні для всіх – як для водіїв автівок, так і для мотоциклістів, велосипедистів та пішоходів”, – сказав Пономаренко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.