Новини

Лікарі розповіли, як пити алкоголь, щоб уникнути повторного інфаркту

Дослідники з’ясували, що помірне споживання спиртного щодня може принести користь пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.

Лікарі рекомендують

Якщо у вас були проблеми з серцем, можете налити чарку алкоголю. Справа в тому, що згідно з новим дослідженням, вживання невеликої кількості алкоголю щодня пов’язано з більш низьким ризиком повторного серцевого нападу, інсульту, звуження артерій і ранньої смерті.

— Це стосується тих, хто переніс захворювання серцево-судинної системи. Колеги виявили, що якщо ви продовжите в міру випивати після серцевого нападу, це не так уже й погано для вашого здоров’я, — коментує незалежний експерт Еммануеля Гакіду з Вашингтонського університету.

Яка твоя норма

Автори прийшли до висновку, що 105 грамів алкоголю щотижня — еквівалент пляшки вина, досить, щоб захистити людей з діагнозом серцевої недостатності.

— Наші результати показали, що людям з серцево-судинними захворюваннями, можливо, не треба відмовлятися від алкоголю. Це допоможе їм запобігти повторні серцеві напади, інсульти або стенокардію, — сказав автор дослідження Ченг Дін з Університетського коледжу Лондона.

Люди п’ють і нічого

Це найбільше дослідження по вивченню небезпеки алкоголю для людей з серцево-судинними захворюваннями. У ньому взяли участь понад 48 тис. осіб, які перенесли серцевий напад, інсульт або стенокардію.

В результаті з’ясувалося, що ризик повторного нападу у людей з уже існуючими серцевими захворюваннями, які вживають від 6 до 8 грамів алкоголю в день (від 42 до 56 грамів на тиждень), на 27% нижче, ніж у непитущих. Але у тих, хто пив менше 6 грам алкоголю, ця небезпека була ще нижче на 50%.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.