Новини

В які регіони Зеленський їздив, відколи став президентом: Буковина знову в аутсайдерах

За рік свого президентства Володимир Зеленський здійснив 19 офіційних міжнародних візитів, але потім карантин через COVID-19 сильно ускладнив переміщення світом навіть перших осіб.

Тоді глава держави переключився на поїздки Україною, особливо часто він виїжджав в області перед місцевими виборами.

Видання “Слово і діло” порахувало, скільки з 20 травня 2019 року у президента було внутрішніх і міжнародних візитів і з ким він найчастіше спілкувався на світовій арені.

Від дня інавгурації і до 23 лютого 2021-го Зеленський здійснив 95 робочих поїздок по Україні. Найчастіше президент їздив на Донбас: в Донецьку область – 12 разів, в Луганську – 10.

Також Зеленський часто їздив в Київську область (9 разів) і Одеську (6 разів). Всього лише за одному разу – до Вінницької, Кіровоградської та Сумської областей.

Майже в чотири рази менше було міжнародних поїздок – 25 офіційних візитів. Частково це через коронавірус, адже в 2020 році через карантин у всьому світі політики менше контактували віч-на-віч. Зеленський відвідував Велику Британію, ОАЕ, Туреччину, Словаччину, Азербайджан, Австрію, Польщу, Німеччину, Латвію, Литву.

Також за час президентства у Зеленського були 194 міжнародні зустрічі і 341 контакт з представниками інших країн і міжнародних організацій. Найчастіше глава держави контактував з представниками Європейської комісії, Європейської ради, Міжнародного валютного фонду та НАТО.

Серед країн у Зеленського найчастіше були контакти зі США і Німеччиною. Тільки по одному разу президент спілкувався з представниками Афганістану, Болгарії, Бразилії, Індії, Катару, Румунії, Португалії, Сербії, Угорщини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.